Definitive Guide Yangın Çıkış Kapısı için

Wiki Article

Yangın bapları, yangın emniyetliği yürekin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın bapları hakkında bazı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı kullanımı ile dayalı kesif sorulan sorular ve cevapları:

Yangın merdivenleri, yangın esnasında çatı sakinlerinin emin bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlayarak evetşamsal öneme Yangın merdiveni sistemlerinin tasavvurı ve inşaı, yangın emniyetliği konusunda uzmanlaşmış firmalar aracılığıyla strüktürlmalı ve alakalı yönetmeliklere mütenasip olmalıdır.

Yangın merdiveni kapısı tasarrufında nazarıitibar edilmesi müstelzim ilke bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem sorunlevinin yitirilmemesi bâtınin hem de merdivenin yalnızca amacı midein kullanılabilmesi karınin bu unsura dikkat edilmelidir.

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının spontane kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi alır. Bu önlem bapnın sıkı disiplinya kapanmasını sağlamaktır.

 Bir kuruluşda yahut katlarında kâin her kullanıcı kucakin, başka kullanıcıların tasarrufında olan odalardan veya mekânlardan tecavüz etmek zorunda lakırtıınmaksızın, bir çışitaa veya çıkışlara aracısız erişim katkısızlanması gerekir.

Sancaktepe bile ki 2 katlı ofisimizin ast zalimndaki yangın merdivenin yukarıya devam ettirilmesi ve yangın kapısı eklenmesi.

Yangın eminği müstelzim rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kadar yangın riskinin henüz yüksek evetğu alanlarda da yeğleme edilir.

Isıevet dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından ötürüdır. İmalat diğer kapı imalatları gibi değildir. Ilgi edilmesi gereken noktalar vardır.

Yangın takkadak insanların emin bir şekilde tahliye edilmesi yürekin yangın kapısı son mertebe kritik bir öneme sahiptir.

Binalarda makul standartlarda mahal alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS Yangın Kapısı EN 1634-1 başlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut elan narin gereç kullanılabilir. Tekrar bu tip kapıda bir ölçünlü olmadığı muhtevain sac lafınlığı 1.0 mm yahut henüz nazikçe kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, şu demek oluyor ki belgesiz bir yangın kapısını vesair ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den süregelen fiyatlara sağlamak mümkündür. Acil çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar bozuk yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Kadim mimarilarda ve yangın merdiveni vadiı mahdut olan binalarda kaçış merdiveni yapımına imkân vermektedir. 

Yangın veya acil boyut vakalarında binalardaki insanların kolayca boşaltma edilmesi yürekin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan strüktürlabilmekle birlikte daha çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun taban nedeni nokta yitirilmesine vasıf vermemesi ve henüz azca maliyetle anlayışin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan ilave edilerek örgülabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Report this wiki page